Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety w sosie pomidorowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę obrać, drobno pokroić, cukini nie obierać i pokroić w kosteczkę.
Do mięsa dodać połowę cebuli i czosnku, jajko, dobrze odciśniętą kajzerkę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, wyrobić. Dodać warzywa i wymieszać. Formować pulpeciki i ugotować w osolonej wodzie.
Na maśle zeszklić pozostałą cebulę i czosnek, dodać przecier pomidorowy, doprawić, gotować ok. 10-15 minut. Sos podawać z pulpetami na makaronie.
Jeśli nie mamy marchewki i cukini, do masy na pulpety możemy dodać odsączoną kukurydzę lub kiszony ogórek.
<strong>: ok. 35 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium