Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie pomidorowym z groszkiem i marchewką

Pulpety w sosie pomidorowym z groszkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3823

Dodano:

Odsłon: 3575

Smaczny, lekki i szybki w wykonaniu obiadek, ekspresowa inwencja twórcza:)

Składniki

  • Na pulpety: 500 g mięsa mielonego z udźca indyka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 mała potarta cebula
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • pieprz
  • sól
  • Na sos: 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 1 duża marchew
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka groszku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • Ponadto: ugotowany brązowy ryż
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrabiamy na masę, formujemy pulpety i gotujemy na parze około 25 minut.

  2. Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, groszek odsączamy z zalewy.
    Rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy marchewkę i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy pomidory oraz przyprawy, dusimy około 10 minut. Dodajemy odsączony groszek i ugotowane pulpety, dusimy jeszcze około 5 minut.
    Podajemy z ugotowanym ryżem.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awokado1 02 maja 2014 O , takie uwielbiam i jeszcze z ryżem !!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń