Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa z indyka gotowane w sosie z warzyw podane na kaszy kuskus.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Marchew, pietruszkę, cukinię i paprykę myjemy, osuszamy, układamy /w całości/ na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 40 min - aż skórka na papryce i cukinii mocno ściemnieje. Po wyjęciu z piekarnika: paprykę nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia; marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę; cukinie przekrawamy wzdłuż na pół i łyżką wyjmujemy miąższ. Z przestygniętej papryki zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne i pestki. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, przekładamy do dużego garnka /w którym będziemy przygotowywać potrawę/. Do pomidorów dodajemy szczyptę cukru i gotujemy na małym ogniu. Upieczone warzywa dodajemy do pomidorów. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czubrycą /bardziej na pikantnie niż łagodnie:)/ Po ok. 15 min wspólnego gotowania warzywa miksujemy blenderem.
Przygotowujemy pulpety: Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpety.
Pulpety mięsne dodajemy do sosu warzywnego i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. Podajemy z ziemniakami, kasza kuskus, ryżem lub kaszą gryczaną.