Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wieprzowe w sosie z kalarepki

Pulpety wieprzowe w sosie z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2072 Ocena: 11125

Dodano:

Odsłon: 527

szybkie w wykonaniu danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i dobrze odcisnąć. Mięso przyprawić, dodać odciśniętą bułkę i formować pulpety. Następnie włożyć do rondelka, zalać gotowaną wodą(tyle aby przykryła pulpety), dodać starte kalarepki. Gotować do miękkości, doprawić do smaku ,posypać posiekanym koperkiem. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, zaciągnąć potrawę i podawać na obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń