Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wołowo-wieprzowe w sosie warzywnym.

Pulpety wołowo-wieprzowe w sosie warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 705 Ocena: 13215

Dodano:

Odsłon: 1600

Wyszły miękkie i bardzo smaczne:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką oraz czosnkiem.
    Cebulę drobno posiekać,dodać do mięsnej masy.
    Dać jajka ,sól czosnkową,pieprz oraz sól morską jeśli jest potrzeba.
    Masę bardzo dobrze wyrobić
    Formować pulpety to już zależy od nas jakiej wielkości chcemy,obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz.Obsmażyć i dwóch stron.

  2. W trakcie smażenia pulpetów przygotować sos.
    Warzywa utrzeć na grubych oczkach tarki i na łyżce masła podsmażyć.
    Dolac wodę,dajemy tyle ile chcemy sosu,u mnie było z 2 l.Dać majeranek,kurkumę,zioła prowansalskie,sól oraz pieprz.
    Zagotować sos ,dodać usmażone pulpety.Gotować około 15 min.
    Zrobić z 2 łyżek mąki zaczepkę ,wlać do sosu.Osobno rozmieszać śmietanę z odrobiną sosu i wlać do pulpetów.
    Na koniec dać natkę pietruszki zagotować .

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń