Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z fasolą w sosie pomidorowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Mięso mielone wyrób z cebulą, kajzerką i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj pulpe ciki. Obtocz w mące, usmaż ze wszystkich stron na oleju.
Pieczarki oczyść, pokrój w paski, podsmaż na oleju, zdejmij. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, papryki w pas- ki, podsmaż razem z cebulami na patelni po pieczarkach.
Do rondla wlej szklankę wody, zagotuj. Włóż klopsiki, pieczarki, cebulę z papryką, dodaj koncentrat pomidorowy i odcedzoną czerwoną fasolę, posyp solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie