Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z fetą po bałkańsku"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 744
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 148
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 744
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 148
Składniki
Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.
Czosnek posiekaj. Papryczkę chili oczyść z pestek, posiekaj. Mięso wyrób z jajkiem, czosnkiem i bułką tartą. Przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i papryczką chili.
Ser feta pokrój w małą kostkę. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdym ułóż kawałek sera feta. Uformuj kulę.
Po 2-3 pulpety nadziewaj na namoczone patyczki do szaszłyków. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 20 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie