Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z mintaja"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35909
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 150
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35909
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 150
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Składniki
Filety rozgnieć widelcem. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kosteczkę.
Dodaj warzywa do masy rybnej i dosyp bułkę tartą. Dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Uformuj z masy małe kulki. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki.
Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Polej słodkim sosem chili.Źródło: Kurier TV