Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z mintaja

Pulpety z mintaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8453

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Pulpety z mintaja"

Składniki

  • 70 dag filetów z mintaja
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki kiełków
  • 2 szklanki bulionu warzywnego lub rybnego
  • 1 kalafior
  • 1 czerwona papryka
  • sos chili
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozgnieć widelcem. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę.

  2. Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kosteczkę.

  3. Dodaj warzywa do masy rybnej i dosyp bułkę tartą. Dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Uformuj z masy małe kulki. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

  4. Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki.

  5. Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Polej słodkim sosem chili.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń