Do góry

Zupy Przepis na:

Pulpety z ryb.

Pulpety z ryb.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13062

Dodano:

Odsłon: 8110

Bardzo dobre.Te pulpety mozna równiez zalać galaretką,.

Składniki

  • filety z ryb slodkowodnych 80 dkg
  • marchew 1
  • pietruszka 1
  • por 1
  • seler kawałek
  • cebule 2
  • kasza manna 5 łyzek
  • jajka 2
  • mąka 3 łyzki
  • sól do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub koperek
  • liście laurowe,ziele angielskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. warzywa i jedna cebulę włożyc do garnka,wlac 1,5 litra zimnej wody,dodać liście laurowe i ziele angielskie i gotowac do miękkości marchwi

  2. filety i druga cebulę zemleć,dodać kasze manna,jajka sól i pieprz,dobrze wymieszać

  3. formowac pulpety,obtoczyc w mące i wrzucac do wrzacego wywaru,gotowac 15 minut

  4. pulpety wyłozyc do talerza ,zalac wywarem,posypac natka lub koperkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna116 07 marca 2016 Pamietam smak tych pulpetow rybnych z dzicinstwa:-). Zapisalam Twoj przepis i na pewno ktoregos dnia ugotuje :-).

26 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń