Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pumpernikiel z tatarem z łososia"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 15 minut.
Oczyszczonego i osuszonego łososia posiekaj ostrym nożem w drobną kostkę, jak na tatara. Na patelni upraż sezam. Posiekaną rybę dopraw olejem sezamowym, ziarnami sezamu i sokiem z limonki. Każdy krążek pumpernikla możesz przygotować inaczej: – posmaruj go serkiem, na to połóż porcję tatara i udekoruj szczypiorkiem; – nałóż tatara i obsyp minikanapkę orzeszkami wasabi; – połóż na pumpernikiel plasterki marynowanego imbiru, na to nałóż porcję łososia; – posyp tatara listkami kolendry, cienkimi plasterkami rzodkiewki lub krążkami pora.Źródło: Twój Styl