Do góry

Przekąski Przepis na:

Puree z czosnkiem i oliwą

Puree z czosnkiem i oliwą

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 201

Dodano: 07.02.2010

Odsłon: 6916

Inny(zdrowszy) sposób na puree

Składniki

  • ziemniaki, 6
  • główka czosnku, 1
  • oliwa, 3 łyżki
  • świeżo mielony pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować. Czosnek upiec w "ubranku" w piekarniku (ok 40 minut).

  2. Do ziemniaków wycisnąć upieczony czosnek, dodać 3 łyżki oliwy, zmielić blenderem lub utłuc.

  3. Podawać ze świeżo posiekanymi ziołami- ja lubię z kolendrą, ale pyszne jest także z koperkiem

  4. Jako dodatek do mięs, warzyw. Przepis z programu Jedz i chudnij TVN Style:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulaa 12 lutego 2010 Titolek: Skoro takim znawcą kuchni jesteś , to dodaj jakiś przepis chętnie skomentuje. Poza tym dla Twojej wiadomości puree robimy nie tylko z ziemniaków, także z innych warzyw, do których nie dodajemy mleka http://pl.wikipedia.org/wiki/Pur%C3%A9e. Jak się nie ma sprawdzonej wiedzy na dany temat, to się nie komentuje, można się łatwo skompromitować. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

titolek 12 lutego 2010 Droga Pani ,
Purée bez mleka , to sa ubijane kartofle i tyle !
Radze zapamietac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ala0wroc 07 lutego 2010 Przepis bardzo fajny ;). Również oglądałam ten program i mam zamiar go w przyszłości wykorzystać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń