Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree z ziemniaków i selera

Puree z ziemniaków i selera

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3326

Dodano: 23.11.2012

Odsłon: 2597

Alternatywa dla nudnych ziemniaków. Bardzo zdrowe i mega dobre :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i seler obieramy i kroimy na kawałki tej samej wielkości i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i razem dokładnie rozgniatamy, dodajemy mleko i pieprz i mieszamy na gładko.

  2. Takie Puree podałam jako dodatek do "Dorsza w porach" i "Marcheweczek z serem feta", była to istna symfonia smaku. Dba pozostałe przepisy również polecam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 listopada 2012 Bardzo dobre jest takie piure, ja robię z różnymi warzywami: z marchewką /kolor pomarańczowy/z brukselką / kolor zielony/, a smak odpowiednio inny. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń