Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane inaczej

Puree ziemniaczane inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 202

Dodano:

Odsłon: 1457

Może nie jest to danie specjalnie wyszukane,ale naprawdę pyszne i sycące:-)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy ziemniaki,przecikamy przez praskę.

  2. Do gorących ziemniaków dodajemy masło(,ser żółty starty na drobnej tarce ,drobno posiekaną i wcześniej zrumienioną na maśle cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek(ilość jak kto lubi,ja daję 2,3 ząbki) oraz na koniec pół dużego kubka gęstej śmietany. Ziemniaki podaję do zwykłych kotletów z kurczaka lub do ryby czy tez zwyczajnego sadzonego jajka:-)tak więc dodatki pozostają jedynie w fantazji kucharza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 07 marca 2014 przepis wypróbowałem, puree wszystkim smakowało!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub-26 06 marca 2014 zabieram do wypróbowania,ciekawy przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń