Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree ziemniaczane z pomidorami

Puree ziemniaczane z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47136

Dodano:

Odsłon: 1592

Kolejna propozycja na dodatek ziemniaczany do obiadu. Korzystajcie póki pomidory i ziemniaki są najsmaczniejsze.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, zalewamy zimną wodą.
    Pomidory sparzamy, usuwamy skórki, zdrewniałe części pomidorów i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków razem z masłem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli.
    Gotujemy do miękkości.
    Odcedzamy, tłuczemy, mieszamy ze śmietaną.
    Do smaku doprawiamy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń