Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na ten pomysł w sutuacji, która była podbramkowa. Mianowicie: ostatnie dni miesiąca, brak pieniędzy, pustka w lodówce i w szafkach. A obiad musi być. Wchodzę do domu , zaglądam w każdy kuchenny kąt i szybciutko wymyślam. A więc tak: w mojej kuchni były tylko takie artykuły...
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wstawić wodę na ryż, zagotować i osolić. Zdjąć folię z parówek i pokroić je w kostkę. Na patelni z małą ilością masła lub oleju podsmażyć pokrojone parówki. Kiedy woda się zagotuje, włożyć do niej ryż. Podsmażone parówki zdjąć z patelni i do tej samej patelni wbić 1 lub 2 jajka. Jajka smażyć aż się dobrze zetną i wymieszać je aż będę miały konsystensję okruchów. Ugotowany ryż wyjąć z wody, odsączyć i włożyć na patelnię do jajka. Wymieszać dokładnie, ewentualnie dodać jeszcze odrobinę masła, dołożyć parówki oraz przyprawy, podsmażyć chwilkę. I gotowe! :) Życzę smacznego...