Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta serowa rolada z makiem"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 850
Polecam.
Odsłon: 589
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 850
Polecam.
Odsłon: 589
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Przesiej do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Dołóż 15 dag pokrojonego na kawałeczki masła oraz pokruszony twaróg. Szybko zagnieć jednolite ciasto.
Bakalie rozdrobnij. Masę makową wymieszaj z bakaliami. W wersji dla dorosłych do masy możesz dodać 3 łyżki brandy lub innego mocnego alkoholu.
Przygotowane ciasto przełóż na stolnicę. Rozwałkuj na dosyć gruby placek. Posmaruj go masą makową. Uformuj struclę.
Ciasto przenieś na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 45–50 minut.
Upieczoną struclę lekko przestudź. Pozostałe masło stop. Ciasto posmaruj 1/4 masła i oprósz 1/4 cukru pudru. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz masło i cukier. Struclę możesz udekorować np. gwiazdami z suszonych moreli.Źródło: Tina