Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto – seromak"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Masa makowa: ubijam jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję pozostałe i dokładnie je mieszam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa: twaróg mielę, łączę z żółtkami. Mieszając, dodaję cukier, masło, budyń, olejek, proszek do pieczenia, śmietanę, rodzynki i migdały. Ubijam pianę z białek, ostrożnie mieszam ją z masą.
Nakładam ją punktowo na masę makową. Piekę ok. godziny w temp. 160°C.Źródło: Kobieta i życie