Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszyste minipizze"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, drożdżami, oliwą, octem, jajkiem i ciepłym mlekiem, zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, przykryć ściereczką.
Ciasto odstawić na ok. 50 minut, w tym czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć obraną i posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać pomidory z puszki, poddusić, doprawić solą i ziołami, zmiksować.
Ciasto podzielić na części, każdą rozwałkować na małe placki, posmarować sosem, posypać serem, ułożyć połówki pomidorków. Piec 15-20 min w temp. 175oC.
Pizze można udekorować świeżą bazylią. Oprócz pomidorków możesz ułożyć kawałki szynki, salami albo plasterki świeżych pieczarek.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium