Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszyste pancakes na dobry początek dnia

Puszyste pancakes na dobry początek dnia

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 2528

Dodano:

Odsłon: 5323

Wspomnienie barw jesieni natchnęło mnie do tego, aby zrobić dzisiaj na śniadanie puchate i pyszne amerykańskie naleśniki. Żeby było jak w filmach, podałam je z syropem klonowym. Takie małe szczęście na powitanie dnia :-)

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 jajka (L)
  • 1,5 szklanki mleka 1,5%
  • 60 ml oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wbić jajka, rozkłócić rózgą, dodać mleko oraz olej i wymieszać do połączenia. Do tego dorzucić cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia; ponownie wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę mieszając, by nie powstały grudki.

  2. Odstawić na około 20 minut, by mąka naciągnęła. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Smażyć na patelni teflonowej o małej średnicy bez dodatku tłuszczu.

    Podawać z syropem klonowym, miodem lub ulubionym dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń