Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszyste placki waniliowe

Puszyste placki waniliowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 9242

Szybkie, łatwe placuszki, w sam raz na leniwe śniadanie lub słodki deser.

Składniki

  • mąka żytnia razowa, 2 łyżki
  • budyń waniliowy w proszku, 3 łyżki
  • Jaja, 2
  • aromat waniliowy, łyżeczka miodu, opcjonalnie
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę.

  2. Żółtka utrzeć z oliwą z oliwek, aromatem i miodem.

  3. Ubitą pianę ostrożnie dodać do żółtek i wymieszać.

  4. Stopniowo dodawać do masy mąkę i proszek budyniowy, stale mieszając.

  5. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni teflonowej.

  6. Podawać polane sokiem lub z dżemem, konfiturą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 sierpnia 2011 Fajny pomysł z budyniem, na pewno nadaje innego smaczku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń