Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste racuchy z kukurydzą i papryką"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep. Połącz je z kefirem i dokładnie wymieszaj z przesianą przez sito mąką pszenną, łyżeczką proszku do pieczenia i solą.
Paprykę i cukinię potnij w kostkę. Kolbę kukurydzy ugotuj w osolonym wrzątku, poczekaj, aż ostygnie i zetnij ziarna. Dorzuć je do ciasta razem z papryką i cukinią. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kładź partiami po łyżce masy i smaż dość grube racuchy.
Gdy ładnie się przyrumienią, zetrzyj ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i podawaj udekorowane świeżymi warzywami.Źródło: Kurier TV