Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty bakaliowiec"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34978
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34978
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
Ekstrakt waniliowy
laski wanilii przekrój wzdłuż ale nie wydłubuj nasionek. Włóż je do butelki i zalej wódką tak, by były całe zalane. Zakręć i odstaw na minimum tydzień. Po zużyciu części ekstraktu możesz uzupełnić go wódką.
Twaróg rozkrusz widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Wymieszaj go z oboma rodzajami cukru, jajkiem, mlekiem i olejem. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem i solą. Dobrze wymieszaj, wsyp rodzynki (wcześniej oprósz je odrobiną mąki). Jeszcze raz wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, boki wysmaruj masłem. Nałóż ciasto, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC. Piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Gdy ostygnie, posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj