Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, puszysty i wart polecenia
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ubić pianę z 10 bialek na sztywno
Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!
Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.
Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK