Do góry

Desery Przepis na:

puszysty sernik

puszysty sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 33841

delikatny, puszysty i wart polecenia

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z 10 bialek na sztywno

  2. Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!

  3. Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.

  4. Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

domini 11 lipca 2010 pychotka:)robę podobny ale do tej pory bez budyniu,a to fajny dodatek:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

akamyll 09 lipca 2010 bardzo lubię kiedy do sernika dodaje się kaszę mannę :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Alicja_Tomasz 08 lipca 2010 bardzo mi sie podoba tylko serek w wiaderku nie polecam :( dlatego ze jest tam chemia emulgatory itp... nie lepiej zrobic samemu ? ?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń