Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik w złotej biżuterii

Puszysty sernik w złotej biżuterii

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 837

Dodano:

Odsłon: 22817

Pyszne puszysty sernik z dodatkiem karmelu i mlecznej czekolady.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg miksujemy na gładką masę z masłem, żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną i olejkiem. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy (masa będzie rzadka). Białka ubijamy na sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej.

  2. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ).Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC.Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety - lubi popękać.Studzimy przez ok. 3 godziny.

  3. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia. Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą i karmelowymi wzorami ozdabiamy sernik przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 16 października 2012 pyszny sernik piękne zdjęcie:D serniki mogę jeść i jeść;D daj kawałek:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń