Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na szczególną okazję.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 13
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2220
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1542
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 13
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2220
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1542
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie jednakowe formy posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wyłożyć połówki rozwałkowanego ciasta. Następnie obydwa ciasta posmarować powidłem śliwkowym. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, po czym ostudzić. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem. Przygotowany budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć upieczonym drugim plackiem spodem do góry. Schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.