Do góry

Desery Przepis na:

Pychotka

Pychotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 18033

Szybkie ciasto, bez pieczenia. Uwielbiane przez wszystkich:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzyc w filiżance, posłodzic łyżeczką cukru i dodac łyżkę wódki. Tak przygotowanym "ponczem" nasączyc lekko spodni biszkopt.

  2. Nasączony biszkopt posmarowac dżemem. Krem karpatkowy przygotowac wg. wskazówek na opakowaniu i zmiksowac go z kostką masła. Powstałą masę wyłożyc na dżem pozostawiając ok. 3 łyżek do posmarowania górnej części. Przykryc wszystko drugim biszkoptem, który można również lekko nasączyc. Pozostały krem rozprowadzic na wierzchu ciasta.

  3. Bezy pokruszyc, ale nie za drobno i posypac nimi górną warstwę kremu tak aby pokryły całą powierzchnię. Na koniec bezy oprószyc cieniutką wartewką kakałka. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 lutego 2010 Fajny - smakowity i dekoracyjny - pomysł z bezami... mniam...mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń