Do góry

Desery Przepis na:

Pychotka

Pychotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2380

To jest to

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,a następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy.Wlewamy do formy i pieczemy w 160-180*C 30-40minut.

  2. Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl.pysia i gotujemy z pozostałym dodając na końcu kilka łyżeczek rozduszonych malin.Rozsmarowujemy na cieście.Układamy delicje.

  3. Przykrywamy bitą śmietaną z jedną tężącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w szkl.wody.Układamy maliny i polewamy 2 pozostałymi galaretkami przyrządzonymi według przepisu na opakowaniu. Temperatura piekarnika : 160 - 180oC Czas pieczenia: 30-40minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń