Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 727
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 727
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Dokładnie umyj ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Poczekaj, aż wystygną, obierz je i przekrój na połowy. Cebulkę dymkę oczyść i pokrój w plasterki.
Rozgrzej na patelni smalec i podsmaż na nim cebulkę i skwarki. Wymieszaj ziemniaki z podsmażonymi skwarkami i cebulką i dopraw je octem, solą i pieprzem. Następnie wsyp je do brytfanny. Piecz w 200°C przez ok. 20 minut do przyrumienienia.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14