Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszna Botwinka

Pyszna  Botwinka

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1417

Dodano:

Odsłon: 8232

Letnia, smakowita, zdrowa zupka.

Składniki

  • pęczeki botwinki z buraczkami ( bez łodyg ), 2
  • jajka, 4 szt.
  • średnia marchewka, 1 szt.
  • korzeń pietruszki, 1 szt.
  • kawałek selera, 1 szt.
  • por, 1 szt.
  • pęczek natki pietruszki, 1
  • pęczek koperku, 1
  • łyżki śmietany, 3
  • łyżki vegety, 3
  • łyżki masła, 2
  • łyżki mąki pszennej, 2
  • ocet
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Warzywa i buraczki z liśćmi, obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać vegetę i gotować do miękkości / gotować około 20 minut /. Jajka ugotować na twardo. ► Zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do zupy, dokładnie mieszając, zagotowć / odstawić /. ► Domieszać śmietanę, odrobinę octu i włożyć połówki na twardo ugotowanych jajek. Na sam końiec dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba / doprawić przyprawami /

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 28 czerwca 2011 Wygląda pysznie,spróbuję zrobić-fajna fotka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 28 czerwca 2011 Przyznam szczerze że nigdy nie jadłam botwinki, ale jak te jajeczka do mnie mrugają, na pewno wypróbuję

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń