Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna i prosta sałatka Waldorf"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 26
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 426
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 26
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 426
Składniki
Umyj jabłka, ale ich nie obieraj. Wykrój z nich ostrym nożem gniazda nasienne.
Pokrój jabłka w drobną kostkę i od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Obierz seler i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj pokrojone winogrona. Jeżeli wolisz rodzynki lub żurawinę, to sparz je wcześniej, bardzo dokładnie osącz na sicie i ostudź.
Dodaj orzechy włoskie.
Wszystkie wymieszaj z majonezem.
Odstaw sałatkę na godzinę do lodówki.
Tradycyjnie podaje się ją na liściu sałaty, ale można też nałożyć samą do miseczek.Źródło: Tele Tydzień