Do góry

Dania główne Przepis na:

PYSZNA PIECZEŃ

PYSZNA PIECZEŃ

Autor: patryka83

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 8

Dodano: 05.06.2012

Odsłon: 1916

PYSZNA PIECZEŃ, ALTERNATYWA DO WIELU MIĘS NIE TYLKO SCHABU

Składniki

  • OK KILOGRAMA SCHABU
  • KMINEK, MAJERANEK, MUSZTARDA
  • oliwa z oliwek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO UMYĆ I NACIĄĆ NA KRATKĘ PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO

  2. NATRZEĆ KMINKIEM MIELONYM, MAJERANKIEM NASTĘPNIE POSMAROWAĆ MUSZTARDĄ (JA UŻYŁAM SAREPSKIEJ)

  3. POLAĆ OLIWĄ Z OLIWEK I PEKLOWAĆ OK GODZINY LUB DŁUŻEJ

  4. MIĘSO PIECZEMY W PIEKARNIKU NA 180 ST. CO 30 MIN OBRACAJĄC

  5. CZAS PIECZENIA W ZALEŻNOŚCI OD MIĘSA MOJE BUŁO GOTOWE PO GODZ I 20 MIN.

  6. MOŻNA TAK TEŻ PRZYPRAWIĆ INNE RODZAJE MIĘS JA OSTATNIO MIAŁAM KARCZEK I TEŻ BYŁ PYSZNY PODAJE Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI I BURAKAMI Z CHRZANEM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń