Do góry

Przekąski Przepis na:

Pyszna przekąska na cieście francuskim

Pyszna przekąska na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 312

Dodano:

Odsłon: 9631

Pyszna przekąska na cieście francuskim

Składniki

  • ciasto francuskie (kupiłam gotowe)
  • podsmażana cebula
  • 1 mały pomidor
  • Parmezan
  • bazylia
  • 1/4 cebuli
  • 5 czarnych oliwek
  • 2 plasterki polędwicy łososiowej
  • 12 kostek 1x1 cm sera feta
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nie wałkujemy ciasta francuskiego!

  2. Kwadraciki rozkładamy na papierze do pieczenia, a papier na kratce.

  3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

  4. Farsz kładziemy na środek kwadratów, zostawiając wolne miejsce po bokach. Jeżeli chodzi o farsz z cebuli to przepis będzie w poniedziałek (chyba, że bardzo chcecie to napiszcie w komentarzach - postaram się zrobić to szybciej). W farszu II należy sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Wykroić gniazda nasienne (można zjeść:)) pozostałą część pomidora kroimy w kosteczkę. Cebulę i parmezan kroimy w kosteczkę, bazylię rwiemy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. III farsz to po prostu pokrojenie składników i wyłożenie na kwadraciki.

  5. Wstawiamy na 15 min do piekarnika ale to zależy do zakupionego ciasta więc sprawdźcie jaki czas macie na opakowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń