Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna zupa jarzynowa"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora potnij w krążki, a cebulę posiekaj.
Na maśle zeszklij cebulę, a po chwili dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem, przy praw solą, pieprzem, dodaj majeranek i listek laurowy.
Gotuj zupę 20 minut, a następnie wyjmij połowę warzyw i przyprawy. Resztę zmiksuj. Wymieszaj ze śmie taną i mąką.
Do każdej porcji włóż warzywa i pokrojoną szynkę.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax