Do góry

Przekąski Przepis na:

pyszne bułeczki nadziewane mięsem mielonym z dodatkami

pyszne bułeczki nadziewane mięsem mielonym z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 2707

szybkie i smaczne

Składniki

  • Mięso mielone(np. pół na pół z łopatki i szynki), 50 dag
  • Ser cheddar w palstrach (np. Hochland), 1 op.
  • cebula biała, 1 szt. (nieduża)
  • papryka czerwona (świeża lub marynowana), wg uznania
  • ogórki konserwowe, wg uznania
  • pomidor, 1-2 sztuki
  • majonez
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, gyros
  • bułeczki małe (np. kajzerki), 12szt.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na niewielkiej ilośći tłuszczu podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przekładamy na talerzyk. Na patelnię z niedużą ilością oleju wrzucamy mięso, przyprawiamy do smaku(musi być pikantne) i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy cebulę, pokrojoną w kostke paprykę i ogórek. Wszystko dobrze mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy. Następnie rozkładamy na mięsie plasterki sera i przykrywamy na chwilę patelnię aby ser się roztopił. Na koniec wszystko dobrze mieszamy. Tym sposobem mamy gotowy farsz do bułeczek.

  2. Z bułek odkrajamy górną część (ale tak by potem można było je wyciętymi "kapeluszami"przykryć). Wydrążamy bułki, smarujemy środek spora ilością majonezu, na to kładziemy plaster pomidora a następnie farsz i przykrywamy bułkowym "kapeluszem". Można podawać od razu, można też włożyć jeszcze na chwilę gotowe bułki do piekarnika i chwile podpiec by stały się chrupiące. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń