Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszne cannelloni

Pyszne cannelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Pyszne cannelloni"

Składniki

  • 20 dag mielonej wieprzowiny
  • 25 dag makaronu cannelloni
  • 5 plastrów wędzonego boczku
  • 10 plastrów ogonówki
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • 1 cukinia
  • 1 puszka pomidorów
  • 10 dag utartego parmezanu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 600 ml mleka
  • oliw
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • włoskie zioła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę ogonówkę i boczek, podsmażyć, dodać mielone mięso, znów podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i włoskimi ziołami.

  2. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, marchew oskrobać, zetrzeć na tarce. Dodać do podsmażonego mięsa, poddusić, zalać pokrojonymi pomidorami z puszki, wymieszać z koncentratem.

  3. Gorącym farszem napełniać makaronowe rurki, układać jedna przy drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.

  4. Makaron zalać beszamelem przygotowanym z zasmażki (mąka plus masło), ugotowanej z mlekiem, doprawionym solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać serem. Zapiekać ok. 40 minut w temp. 180°C.

  5. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń