Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak sobie siedziałam i myślałam, a że miałam jedno ciasto francuskie więc wymyśliłam :
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, posmarować masą.
Całość zawinąć z masą w rulon,
Przycisnąć ręką.
Następnie nożem ucinać po około 1,5 - 2 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uciętym do dołu.
Jajko roztrzepać widelcem,
Posmarować ciasteczka,
Następnie tępą częścią noża ugnieść środek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia.
Są naprawdę przepyszne i szybkie w wykonaniu, nadają się dla dzieci oraz niespodziewanych gości. Polecam serdecznie.