Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mieciutkie rowniez nastepnego dnia:-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Cieple mleko polaczyc z drozdzami.Wsypac czubata lyzke maki i plaska lyzke cukru.Bardzo starannie wymieszac rozczyn.odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Do gotowego rozczynu dodac 0,5 kg przesianej maki wraz z proszkiem do pieczenia.Nastepie wbic jajko i wlac olej.Dokladnie zagniesc ciasto na jedolita mase.Wrazie potrzeby podsypac maka.Ciasto podzielic na 2 czesci i kazda czesc rozwalkowac na plat o grubosci ok 5 mm..Mozna oproszyc je maka,by sie nie przyklejaly.Posmarowac marmolada badz twarogiem wymieszanym z 1 zoltkiem i lyzka cukru.Zwinac w rulon.Pokroic na grube plastry.Ulozyc farszem do gory i lekko przyklepac.Ulozyc na wylozonej pergaminem blasze.Odstawic na 30 min.do wyrosniecia.Piec 20 min w 170*C.Po pieczeniu posypac cukrem pudrem i zajadac.