Do góry

Przekąski Przepis na:

Pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc

Pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1267

Dodano: 17.03.2016

Odsłon: 10724

Witam serdecznie Propozycja na pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc i nie tylko. Są bardzo dobre i ładnie prezentują się na stole.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 120 g białego sera
  • 1 łyżka kaparów
  • około 1 łyżki usiekanej natki pietruszki (może być trochę więcej)
  • 1 łyżka oleju lub oliwy
  • sól
  • pieprz
  • do ozdoby:
  • kilkanaście ziarenek granatu
  • kilka listków natki pietruszki
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka i obrane ze skorupki, przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję żółtko które użyję do przygotowania farszu. Białka układam na tace lub talerzu.

  2. Umyte i osączone listki natki pietruszki drobno siekam – usiekanej natki pietruszki powinno być około 1 łyżki może być trochę więcej. .
    Teraz do miseczki daję żółtka, kapary, olej, biały ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam szczyptą soli, szczyptą pieprzu i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę – farsz jest gotowy.

  3. Przygotowany farsz nakładam na białka, można farsz nałożyć łyżeczką, szprycą lub rękawem cukierniczym. Ja tym razem nałożyłam farsz do rękawa z grubą końcówką i wyciskałam na białka.
    Tak przygotowane jajka ozdabiam małymi listkami natki pietruszki i ziarnkami granatu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń