Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
1-2 jaja połaczyć z mąką,wodą,najlepiej mikserem,do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.dodać szczyptę soli i 2 łyżki oleju
ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki przemielic razem z białym serem,dodać zeszkloną na margarynie drobno posiekaną cebulkę,połączyć z masą ziemniaczano-serową,doprawić solą i pieprzem.
na dobrze rozgrzaną patelnię wlać pozostały olej i smażyć naleśniki.na ogół,dzięki zawartości oleju w cieście,nie trzeba natłuszczać patelni przed kolejnym plackiem
po usmażeniu nakładać "ruskie" nadzienie,składać placki w trójkąty i zasmażać na złoto na margarynie PYCHA!