Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest prawie uniwersalne-można je podać na deser, obiad lub śniadanie! O każdej porze smakuje wyśmienicie, po prostu NIEBO W GĘBIE;)-zadowoli nawet niejadka.
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 613
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 613
Składniki
Ubijamy mleko i jajko, następnie dodajemy mąkę (polecam ją przesiać z proszkiem), proszek, sól i olej. Odstawiamy na ok. 30 min, a potem smażymy naleśniki.
Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym (jeśli lubi się słodszą, to można dodać trochę cukru), aż powstanie taka płynna pianka. Odstawiamy do lodówki
Truskawki z cukrem miksujemy tak, aby pozostały niewielkie kawałki owoców
Na połowę naleśnika wykładamy truskawki (ilość dowolna!), składamy na trójkąt i polewamy śmietaną. I to tyle-PALCE LIZAĆ!!!