Do góry

Przekąski Przepis na:

pyszne paszteciki

pyszne paszteciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 13447

wyśmienite do barszczyku i jako przekąska :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ok. 30-40 minut.

  2. Cebule, pieczarki i boczek kroimy i zesmarzamy dodajac przyprawy. Nastepnie dodajemy ugotowana kapuste i dusimy wszystko razem ok.15 min.

  3. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraciki i na kazdy z nich nakładmy łyżkę farszu i sklejamy. Następnie wszystkie paszteciki pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 15 min. Mozna posmarowac kazdy pasztecik jajkiem zeby byl bardziej rumiany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń