Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste wafelki z galaretką.Smaki galaretek można komponować według siebie. Polecam!!!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odkładamy do lekkiego stężenia.Następnie galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200ml wrzątku i odstawiamy.Gdy nasza cytrynowa galaretka zacznie tężeć - ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno.Na śmietanki wlewamy powoli tężejącą galaretkę cytrynową i miksujemy do połączenia się składników.Formę o wymiarach 24x24cm wyłożyć na dnie folią spożywczą.Wafle przycinamy na kształt formy i wykładamy na dnie formy. Masę wylewamy na dno formy i wkładamy do lodówki aby masa stężała.Kiesy masa będzie twarda wylewamy na nią tężejącą galaretkę wiśniową i odkładamy znowu do stężenia Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 200ml wrzątku i odkładamy do lekkiego stężenia.Gdy galaretka zacznie tężeć ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno i dolewamy tężejącą galaretkę agrestową i miksujemy do połączenia się składników.Masę wylewamy na twardą galaretkę wiśniową ,przykrywamy waflem tortowym i odkładamy na kilka godzin do lodówki aby wszystkie warstwy dobrze stężały. Przed podaniem kroimy w kostkę.Pycha!!! SMACZNEGO!!!