Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min żeby delikatnie zmiękły, wycedzić i ostudzić
ziemniaki pokroić według uznania(ja z 1 średniego ziemniaka robię 6-8 półksiężycy). marchewkę i paprykę pokroić w cienkie paski. cebulę przekroić na pół i poszatkować. boczek skroić drobno.
wszystkie składniki polać oliwą z oliwek(nie podam ilości bo zawszę robię to na oko ale każde warzywo musi być naoliwione:) ), dodać oregano, sól i pieprz
wyłożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni; piec ok 30-40 min, raz za czas mieszając. ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują z kurczakiem:)