Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny bananowy tort"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32784
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32784
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Składniki
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i cukier waniliowy. Chwilę miksuj, a potem kolejno dodawaj żółtka. Dalej miksując, wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz olej. Połącz.
Ciasto wlej do tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 40 min. Wyjmij i przestudź. Krem przygotuj według przepisu. Jednego banana obierz i drobno posiekaj. Dodaj do kremu, zmiksuj na gładką masę.
Wystudzone ciasto przekrój na 2 blaty, nasącz je sokiem bananowym. Pozostałe banany obierz, pokrój w plasterki. Spody przełóż bananami oraz przygotowanym kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj pozo- stałym kremem.
Czas ok. 70 min; porcja – 510 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety