Do góry

Desery Przepis na:

Pyszny biszkopcik z kremem kawowym

Pyszny biszkopcik z kremem kawowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 21513

Mój pierwszy przepis mam nadzieje że będzie smakował:) Tani , szybki a jaki pyszny:) Myślę że kawoszom posmakuje.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych pierwszych sześciu składników upiec biszkopt,25-30 minut w 180 C.Wystudzić. Oczywiście biszkopt każdy może upiec według własnego wypróbowanego przepisu.

  2. Krem przyrządzić z przepisu na opakowaniu,pod koniec miksowania dodać kawę.

  3. Zimny biszkopt przekroić na pół , posmarować cieniutko kremem czekoladowym a następie połową kremu kawowego.Przykryć drugą połową biszkopta i posmarować nutellą i resztą kremu .Ozdobić wedle uznania, ja posypałam słodkim kakao rozpuszczalnym.Włożyć na trochę do lodówki żeby krem dobrze zastygł (ja trzymałam trzy godzinki,ale myślę że szybciej był gotowy)

  4. SMACZNEGO;)

  5. Czas przygotowania : biszkopt ok. 30 min , krem 5 min i czas oczekiwania w zależności ile kto ma cierpliwości ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 października 2012 Znów pycha,a jak się prezentuje....mniam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 23 lutego 2012 Jak dla mnie to ciasto prezentuje się smakowicie:-) do ulubionych :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamusiakubusia 19 listopada 2010 wybaczcie że fotka w blaszcze , ale chciałam zaprezentować ciasteczko w całej okazałości.
na talerzyku tak by się nie prezentowało okazale.
jak będzie jakiś następny przepis mozliwe że będzie inna fotka,nie w blaszce:)
może jak mężuś pałaszuje;) żartuję,chyba by mnie zabił;)
pozdrawiam wszystkich

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dora350 18 listopada 2010 nie szkodzi ze w blaszce! ale za to na pewno palce lizac:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 17 listopada 2010 wygląda bardzo smakowicie ale moim zdaniem lepiej by się prezentował na talerzyku niż w foremce brudnej po bokch to tak na przyszłość a co to kremu to sama czasem używam z torebki bo tak prościej po za tym lubię takie kremy bo są lekkie ,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamusiakubusia 16 listopada 2010 oczywiście, Blaszka ma 15cm na 40 cm
dziękuję wszystkim za życzliwe słowa ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 listopada 2010 Fajny pomysł, z chęcią wypróbuję tego kremu jogurtowego z dodatkiem kawy. Ja lubię przepisy z półproduktami, gdyż ułatwiają pracę w kuchni i dodają smaczku jakiego samemu nie można uzyskać :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hela43 16 listopada 2010 Wspaniały przepis ja piekę dużo ciast na różne imprezy na zamówienia i też czasem używam kremów z torebki to nie grzech a kulturalna osoba czasem powinna mieć na tyle taktu aby uszczypliwości zatrzymać dla siebie jeżeli nie podoba nam się przepis to nie zwracamy na niego uwagi i nie krytykujemy.Serdecznie pozdrawiam a przepis dodaję do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń