Desery Przepis na:
Pyszny deser z herbatnikami

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1167
Dodano: 25.02.2010
Odsłon: 11343
Składniki
- macsarpone, 200g
- jajka, 4
- rum lub likier brzoswkiniowy, 50ml
- cukier puder, 1 szkl
- hebratniki "bebe", 4 paczuszki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Żółtka oddzielamy od białka i ubijamy z cukrem na białą masę.
-
Do żółtek dodajemy mascarpone i kieliszek rumu lub likieru brzoskwiniowego.
-
Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.
-
Do 4 salaterek na dno kładziemy pokruszone herbatniki, na to gotową masę i znów herbatniki
-
Tak przygotowany deser powinien przebywać w lodówce około godziny przed podaniem
Komentarze do przepisu (2)

majung 12 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo słodkie, bardzo pyszne, bardzo polecam :D0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Rum i mascarpone - wspaniałe połączenie!0 Kto głosował? | Odpowiedz