Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Chciałabym podzielić się przepisem na pyszny makaron z grzybami leśnymi, przepis otrzymałam od Joanny, za co jej bardzo serdecznie dziękuję, ponieważ makaron wyszedł przepyszny, tak że polecam wypróbować przepis.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 106
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 244
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 88
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 106
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 244
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 88
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Najpierw przygotuję wszystkie składniki na sos, umyte pomidorki przekrawam na pół, umytą natkę pietruszki drobno siekam, czosnek drobniutko kroję. Dokładnie oczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i gorący podam z sosem.
W tym czasie gdy gotuje się makaron przygotuję sos: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażam czosnek przez około 2 minuty. Następnie do czosnku dodaję masło, grzyby i całość smażę około 8 minut. Po chwili smażenia do grzybów dodaję około jednej chochelki wody z gotującego się makaronu i nadal smażę.
Następnie do grzybów dodaję pomidorki, doprawiam solą i pieprzem i smażę jeszcze całość około 5 minut. Pod koniec smażenia dodaję około 3/4 natki pietruszki (pozostałą natką posypię makaron na talerzu), sprawdzam smak jeżeli trzeba to doprawiam, sos jest gotowy.
Tak przygotowany sos nakładam na gorący makaron, posypuję natką pietruszki. Makaron jest gotowy. Makaron z grzybami leśnymi jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa