Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 135
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 368
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 135
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 368
Składniki
W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, dorzucamy pomidory z puszki, rozdrabniamy je troszkę widelcem lub łyżką :), dodajemy Vegetę. Gdy pomidory zaczną się gotować dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gdy woda troszkę odparuje i sos zrobi się gęściejszy- doprawiamy.
Dodajemy przyprawy wymienione wyżej (oprócz soli) w ilościach takich jak podałam lub według własnego uznania. Zdejmujemy sos z ognia. Żeby uniknąć zważenia śmietany np. do szklanki dodajemy łyżkę śmietany i szczyptę soli, mieszamy to dokładnie i dodajemy 2-3 łyżki sosu, mieszamy i tak przygotowaną śmietanę powoli wlewamy do garnka z sosem energicznie mieszając. Sos gotowy! :) Ja dodaję go np. do gołąbków, makaronów, ryżu. Życzę smacznego!