Przekąski Przepis na:
Pyszny tatar wołowy

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 66
Dodano: 09.11.2017
Odsłon: 4022
Składniki
- polędwica wołowa, mięso na tatara albo ligawa wołowa- 370 gram
- olej roślinny
- musztarda sarepska 2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz
- opcjonalnie: 4 surowe żółtka jaja; ogórek kiszony/małosolny/konserwowy; cebula
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso na tatara mielimy na średnich oczkach. Przekładamy do miski, dodajemy około łyżkę oleju i musztardę. Wyrabiamy jak ciasto aż składniki się połącza.
-
Dodajemy sól według uznania (u mnie było ok łyżeczki) i dosyć sporo pieprzu. Wszystko należy porządnie wymieszać.
-
Dłońmi zamoczonymi w oleju formujemy 4 kule z mięsa. W każdej robimy dołeczek i wbijamy po jednym żółtku (pamiętajcie, że koniecznie jajko musi być sparzone!).
-
Ozdabiamy dodatkami wg uznania. I voila! ;-)
Smacznego!
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 09 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
<34 Kto głosował? | Odpowiedz