Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYZY NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z BITKAMI WIEPRZOWYMI ORAZ BURACZKAMI Z CHRZANEM
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
mleko,drożdże i cukier wstawić co mikrofali na 20 sekund,wymieszac.
mąke,jajka i sól wymieszac,dodac letnie mleko.Wyrobić ciasto,nastepnie przykryć je ręczniczkiem i poczekac aż urośnie.
z ciasta formowac kulki wielkości 1/2 pięści.Następnie ponownie przykryc ciasto ręczniczkiem i poczekac aż urosną nasze pyzy.
w szeroki garnek nalewamy trosze wody i nakładamy sitko lub coś co miałoby słuzyć jako naczynie do gotowania na parze,można użyć steamera.