Do góry

Dania główne Przepis na:

PYZY DROŻDŻOWE(KLUSKI NA PARZE)

PYZY DROŻDŻOWE(KLUSKI NA PARZE)

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1708

PYZY NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z BITKAMI WIEPRZOWYMI ORAZ BURACZKAMI Z CHRZANEM

Składniki

  • mąki, 3 szkl.
  • jajka, 2
  • drożdży, 50g.
  • mleka, niecała szkl.
  • cukru, 3łyżki
  • soli, szczypta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mleko,drożdże i cukier wstawić co mikrofali na 20 sekund,wymieszac.

  2. mąke,jajka i sól wymieszac,dodac letnie mleko.Wyrobić ciasto,nastepnie przykryć je ręczniczkiem i poczekac aż urośnie.

  3. z ciasta formowac kulki wielkości 1/2 pięści.Następnie ponownie przykryc ciasto ręczniczkiem i poczekac aż urosną nasze pyzy.

  4. w szeroki garnek nalewamy trosze wody i nakładamy sitko lub coś co miałoby słuzyć jako naczynie do gotowania na parze,można użyć steamera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń